Wielrennen nieuws

het laatste wielernieuws

Wie zijn de hoofdrolspelers in de Giro 2016?

Op vrijdag zes mei gaat de Giro 2016 van start. Daags na Hemelvaart barst het Italiaans spektakel los in Nederland met een openingstijdrit in Apeldoorn. De organisatie van de Giro d’Italia heeft bekend gemaakt welke hoofdrolspelers er in mei aanwezig zijn.

Nederlanders in Giro 2016

Op de voorlopige deelnemerslijst prijken de namen van vier oud-winnaars en elf Nederlandse wielrenners. Ondanks een start in eigen land laten Nederlandse toppers als Robert Gesink, Bauke Mollema, Lars Boom en Niki Terpstra de Italiaanse rittenkoers links liggen. Tom Dumoulin is wel van de partij. Hij is een van de voornaamste kanshebbers om in Apeldoorn de roze trui te veroveren. Steven Kruijswijk moet het doen namens LottoNL-Jumbo. Kruijswijk haalde al twee keer de top-tien in de Giro. Zijn ploeggenoot Maarten Tjallingii is de enige deelnemer uit Gelderland. De 38-jarige Arnhemmer stopt na de Giro met wielrennen.

Favorieten Giro 2016

Er komen vier oud-winnaars naar Apeldoorn: de Italianen Vincenzo Nibali, Damiano Cunego en Michaele Scarponi en de Canadees Ryder Hesjedal. Titelverdediger Alberto Contador ontbreekt. Nibali won de Giro d’Italia in 2013 en geldt opnieuw als een van de grote kanshebbers De kopman van Astana is de enige deelnemer die alle drie de grote rondes (Giro, Tour en Vuelta) al eens won. De Spaanse routinier Alejandro Valverde maakt zijn debuut in de Giro. De Colombiaan Rigoberto Uran (al twee keer tweede) en de Bask Mikel Landa (vorig jaar derde) zijn twee andere renners die op jacht gaan naar de roze trui. Op zondag 29 mei weten we wie zich de opvolger mag noemen van Alberto Contador, wanneer de Giro 2016 in Turijn eindigt.